Vårt unika utbildningskoncept

Ett modernt utbildningskit, individanpassat efter dina behov.

Vårt unika utbildningskoncept

Vårt egna pedagogiska upplägg, för människan i yrkesrollen - vårt koncept M³.

Utbildningarna uppfyller målbeskrivningar, kvalifikationskrav och utbildningsplaner för TYA och BYN.

Klicka här för att ladda ner vår utbildningsfolder

 

”Minns inte att det var roligt med pluggande, men detta var kul!” 

 

  

VR- Inlevelse och nyfikenhet

En stor och viktig del i förarutbildningen är att kunna träna tryggt och säkert för att skapa muskelminnen. I en verklighetstrogen simulatormiljö skapar vi denna möjlighet. Du får också möjlighet att träna på situationer som inträffar sällan. Övningsmomenten gör att eleven får lära sig att göra komplicerade manövrar säkrare och effektivare, allt i en riskfri miljö. Man kan även visa simuleringar av de tekniska utmaningarna som finns. 

I vår ambition att kunna individanpassa utbildningarna ser vi simulatorn som ett verktyg till större förståelse av krafterna. Att i samma stund som eleven börjar läsa in de teoretiska kunskaperna, kunna sätta joystickarna i händerna och låta dom känna på maskinens krafter, ger oss en större möjlighet att även anpassa viktiga moment. När det dessutom blir ett kul verktyg att få öva med blir eleverna snabbare trygga med maskinen - Teknik som startar med lust och nyfikenhet. 

När man tränar i VR-miljön är det precis som att vara på arbetsplats på riktigt. Man kan utforska avstängda och farliga områden som man kanske normalt inte har tillgång till, vilket ger unikt perspektiv och blir mycket användbart i den verkliga världen, speciellt om något gå fel.

 

Allt fler utbildas via oss

2022 blev ett år med nya höjder. Suget efter gedigen och verifierad kompetens blev allt större, vilket vi ser som ett mycket gott tecken för branschen i stort. 2023 har kantats av nedgångar medan 2024 verkar bjuda på en svag uppgång i byggbranschen, vilket märkts på antal utbildade som återigen ökar.

Utöver kranförar- och andra maskinförarkompetenser har vi dessutom hållit flertalet kortare tilläggsutbildningar, däribland Säkra lyft och olika former av spetsutbildningar.

I samverkan blir vi starkare
Flera kompetenser gynnar möjligheten till olika arbetsuppgifter och anställning.

I februari 2022 öppnade vi upp utbildningsfilialen vid vår krandepå i Rosersberg. Fokus där ligger på de så viktiga praktikmomenten för alla lyftande maskiner. Praktik sker både med kran och simulator. Där finns även plats att hålla kompletta utbildningar för mindre grupper av elever oavsett inriktning.

För större grupper erbjuder vi genom nya samarbeten unika utbildningslokaler i söderort och vi kommer även i fortsättningen att vara på ME-skolan i Bålsta eller förlagt på företag som vill ny- eller vidareutbilda sin personal.

Vår styrka är den unika mixen av vårt egenutvecklade, pedagogiska och mycket uppskattade, teorimaterial i samverkan med vår förmåga att kunna erbjuda praktik på de tunga lyftande maskinerna. Detta sker kundspecifikt vid företagsförlagda utbildningar men det kan nu också samlas på en och samma plats.

   
Vid frågor angående utbildningar kontakta:

Mikael Widerdal

+46 (0) 735 133 723
utbildning @ kranbolaget.se

Kontakta oss

Vi hjälper er att planera för rätt sorts maskiner på rätt plats för säkra och kostnadseffektiva lyft

Kul att höra av dig! Vi återkommer snarast möjligt.
Maskinentreprenörernas logotyp Svenska Mobilkranföreningens logotyp