Bemanning

Kranförare med rätt kompetens och erfarenhet för varje uppdrag

Bemanning

Hyr in rätt kompetens och kranförare för säkra projekt.

 

Vi finns där för hela projektet

God planering säkerställer att kran och kranförare fungerar bra tillsammans med resterande personal när bygget startar. Vi finns där under hela projektet för er trygghet.

Säkerhet högsta prioritet

Våra förare erhåller löpande kompetenshöjning och de har gedigen erfarenhet av komplicerade lyftuppdrag. Vi har en stark förståelse för att våra tjänster har en nyckelfunktion för våra kunder.

Våra kranförare

Kranbolaget har erfarna och kompetenta kranförare för bemanning av kranar av alla modeller och storlekar. Stationära byggkranar, hamnkranar eller traverser. Vi har kranförare för längre eller kortare projekt. 

Utbildning med våra kunder

Tillsammans med våra kunder genomför våra förare en introduktionsutbildning/inkörning på den aktuella kranen. Våra förare har goda erfarenheter från många olika kranar och de formella utbildningsintyg som krävs inom respektive kollektivavtalsområde och inom nationell lagstiftning.

Långsiktiga relationer

Då krankörning och lyftlogistik är en central och särskilt viktig del av produktionen arbetar vi med långsiktiga kundrelationer där vår personal har god insyn i kranmodell, arbetsrutiner och de riskanalyser som gäller i den unika arbetsmiljön som våra kunder har.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  

  

Möt några av våra förare på uppdrag - Kanske ni snart ses på ert nästa projekt?

 Vi ser till att ditt projekt löper på smidigt, tryggt och säkert. 

   

Noggrannhet är något alla tjänar på

Mikael E sköter precisionsarbeten vid bygget av Barkarby tunnelbanestation. 44 stycken dragstänger ska placeras noggrant 3 meter ovan berget med 60 graders lutning. Han är en av våra förare som behärskar många av våra olika maskiner i Kranbolaget.

  

Små eller stora jobb - alla kräver bästa precision 

Olivier manövrerar med fingertoppskänsla för att nå innergården i ett kringbyggt bostadsområde. Ett uppdrag som ger alla de utmaningar som följer med ett så kallat dolt lyft. Mobilkran LTM-1050 passar utmärkt här. Hans ursprung från tornkranssidan ger honom en bred bas att stå på i sin yrkesutövning.

  

Kostnadseffektiv lyftlogistik

På plats står en tornkran som kan lyfta nästan allt överallt. Tadas kommer med mobilkranen som kallats in bara några enstaka gånger under byggnationen.  Två effektiva maskiner som gör jobbet smidigare i stället för en onödigt stor tornkran. Det är ett av sätten som vi planerar på och effektiviserar lyftkedjan åt våra kunder.

  

Fler kompetenser gynnar alla

Zeph kör inte bara tornkran. Han fick också uppdraget att snabbt bemanna en Klaas city 23-33 Minikran.
Tack vare vår egna utbildningsavdelning har vi möjlighet att vidareutbilda vår personal, allt utifrån kundens behov.

 

  

Utmaning + Kompetens = Kundnytta

Vi möter ofta utmaningar hos våra kunder som ställer höga krav på kompetens både på lyftledaren och kranföraren. En bra planering skapar säkert och effektivt arbetssätt. Sann kundnytta. Allt handlar om att minimera riskerna. Dan gav här prov på ett perfekt utfört samarbete där risker minimerats genom god planering från alla parter.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Du som kranförare är branschens viktigaste resurs - Gå med i Kranförarpoolen!

Kranförarpoolens syfte är att stödja alla våra tidigare elever och andra kranförarkollegor, samt säkra kranföretagens framtida behov av kompetenta medarbetare. Du är varmt välkommen att anmäla dig, helt gratis, till vår KRANFÖRARPOOL för att framför allt öka möjligheten till framtida uppdrag och anställningar. Det gör du enkelt genom att fylla i formuläret. 

Läs mer och Klicka här

Som medlem kan vi ge dig värdefull information om om aktuella branschfrågor, kompetensutveckling, samt råd och stöd för dig som kranförare dels via vårat uppskattade nyhetsbrev men du kan alltid höra av dig med dina funderingar så hjälper vi dig att reda ut frågetecknen. 

  

 

Vid frågor angående bemanning kontakta:

Carina Falk

+46 (0) 708 117 950
carina @ kranbolaget.se

Kontakta oss

Vi hjälper er att planera för rätt sorts maskiner på rätt plats för säkra och kostnadseffektiva lyft

Kul att höra av dig! Vi återkommer snarast möjligt.
Maskinentreprenörernas logotyp Svenska Mobilkranföreningens logotyp