Vägen till autonoma maskiner

  • Mikael Widerdal
  • den 20 april 2022

Inför maskinmässan Bauma 2022 i München hålls det seminarier som tar upp många av de frågor som vi i branschen följer. Vi blev särskilt intresserade av ett kommande event om framtidens maskiner - vad de kommer innebära och hur de kommer att påverka hur arbetsplatserna i framtiden kommer se ut. Det väcker många tankar men tydligt är att trenden pekar på den självkörande maskinen.

  

Experterna diskuterar hur maskinerna redan idag interagerar på arbetsplatserna


"Varje byggarbetsplats är unik och föremål för de förändrade förhållandena i dess miljö. Gemensamt för många byggarbetsplatser är brist på kvalificerad arbetskraft och stagnerande produktivitet. Hur måste maskiner och teknologier utvecklas för att motverka demografiska förändringar och bristen på kvalificerad arbetskraft?

I bauma TALK 2 belyser våra tekniska experter vägen till autonoma maskiner. Faktum är att automatisering och optimerade arbetsflöden efterfrågas också på byggarbetsplatser. Förr blev grävmaskiner, vibrationsplattor och liknande större och större, men idag innebär elektrifieringen att entreprenadmaskiner åter kan bli mindre och smidigare. Se hur autonoma maskiner - små cobots - redan fungerar tillsammans med klassiska entreprenadmaskiner."

Vi på Kranbolaget följer givetvis utvecklingen och vi återkommer med det senaste från branschen.

Kontakta oss

Vi hjälper er att planera för rätt sorts maskiner på rätt plats för säkra och kostnadseffektiva lyft

Kul att höra av dig! Vi återkommer snarast möjligt.
Maskinentreprenörernas logotyp Svenska Mobilkranföreningens logotyp