Övning ger färdighet

  • Mikael
  • den 2 november 2022

En stor och viktig del i förarutbildningen är att kunna träna tryggt och säkert för att skapa muskelminnen. I en verklighetstrogen simulatormiljö skapar vi denna möjlighet.

 

I vår ambition att kunna individanpassa utbildningarna ser vi simulatorn som ett verktyg till större förståelse för krafterna. Att i samma stund som eleven börjar läsa in de teoretiska kunskaperna, kunna sätta joystickarna i händerna och låta dom känna på maskinens krafter, ger oss en större möjlighet att även anpassa viktiga moment. När det dessutom blir ett kul verktyg att få öva med blir eleverna snabbare trygga med maskinen. 

 

muskelminnen skapas

"Så trodde jag aldrig det skulle kännas, jag var helt säker på att det bara var att spaka på"
Maskinelev
Överraskande bra"
Förare sedan 10 år
"Men på riktigt!? Ska man kunna hålla koll på allt detta"
Kranförarelev

 

Våra egna förare ger träningen ett gott betyg vilket gör oss trygga med att simulatorträning kan ge en extra möjlighet att ge våra elever vanan att manövrera.

I och med att vi har detta verktyg ger det oss en större möjlighet att anpassa olika viktiga moment. Men inte bara det, tiden är också en viktig faktor när det gäller att ta sig igenom en utbildning. Tiden räknas noga när det gäller att ha elever i skolbänken vid vidareutbildningar inom företag där produktionsbortfall räknas i kronor.

Vi vet att en effektiv och anpassad utbildning ger eleven en bättre upplevelse och företagen en effektiv utbildning som skapar trygga arbetstagare i branschen. 

Kontakta oss

Vi hjälper er att planera för rätt sorts maskiner på rätt plats för säkra och kostnadseffektiva lyft

Kul att höra av dig! Vi återkommer snarast möjligt.
Maskinentreprenörernas logotyp Svenska Mobilkranföreningens logotyp