Utbildare

Vi förmedlar konkreta kunskaper och tydliga mål med individanpassning

Utbildare

"Vi kan lyft - oavsett om det är faktiska lyft med avancerade maskiner eller stora kunskapslyft för enstaka elever eller hela organisationer"

Våra utbildare är godkända av BYN (Byggbranschens yrkesnämnd) och TYA (Transportfackets Yrkes- och Arbetsmiljönämnd). De är eldsjälar som brinner för att sprida viktig yrkeskunskap till förmån för säkrare arbetsplatser inom bygg- och transportsektorn. De har gedigen branschkunskap och praktisk erfarenhet av de maskintyper som utbildningarna avser.

 

Dennis Nyberg

Huvudlärare och grundare av Kranbolaget i Sverige AB

utbildning @ kranbolaget.se

Dennis Nyberg

Dennis förenar teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter till en unik kombination i branschen som kräver hög teknisk kompetens, stort engagemang, och ett oerhört stort fokus på säkerhet och systematiskt säkerhetsarbete.

"Jag ser alltid till människan bakom redskapen. Utan människan kommer vi inte kunna bemanna maskinerna hur stora och starka de än är. Med rätt kompetens på rätt plats kommer bygg- och transportindustrin få de optimala förutsättningar som så väl stora som små entreprenörer förtjänar. Det ska vara lätt att hitta utbildning för den som önskar och ännu lättare för arbetsgivare att upptäcka vår välutbildade arbetskraft."

Han var en av kranbranschens yngsta företagsledare då han 22 år gammal startade Kranbolaget år 2000. Bland hans tidigare uppdrag kan nämnas: förtroendevald vice ordförande för arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna samt ordförande för den östra regionen, ME-öst.

 

Meriter

Sakkunskap av kranlyft och tungtransport

Körkort för samtliga fordonskombinationer

Av Rikspolisstyrelsen godkänd Vägtransportledare (VTL)

Yrkesbevis för mobilkran, tornkran, hjullastare, teleskoptruck, lastbilsmonterad kran

 

Akademisk examen

Civilekonom magisterexamen, Stockholms universitet

Fartygsbefälexamen, Högskolan i Kalmar

 

Militär examen

Reservofficersexamen, Försvarshögskolan/SSS i Marinen/Amfibiekåren, Grad: Löjtnant

Fartygschef Trossfärja

 

 

Mikael Widerdal

Utbildningssamordnare och lärare

utbildning @ kranbolaget.se

+46 (0) 735 133 723

Mikael lär ut människans interaktion med maskinen och vikten av att ta ansvar för sitt fysiska och mentala välmående.

Han har över 20 års erfarenhet av coachning och föreläsande inom området hälsa och välmående med ämnen som sömnproblem och rädslor som specialitet. Han är författare till flertalet utbildningsmaterial i mental träning och levererade utbildningsmaterial för både Apoteket och till Sveriges samtliga poliser redan på 00-talet.

"Det gäller att ta hand om sig själv och sin hälsa för att kunna manövrera stora maskiner med fokuserat lugn och tydlig säkerhet i samverkan med andra. Det ska vara inspirerande och spännande att lära sig en ny kompetens"

Han lyfter varje människas egen förmåga till finstämdhet och självinsikt. Med sitt brinnande intresse för grundläggande hälsa i vardagen lär han ut en professionell attityd i föreningen mellan människa och maskin. Eller som på teknikspråk kan beskrivas som att skapa ett användarinterface.

Med gedigen erfarenhet inom psykologi och beteendevetenskap grundlägger han deltagarnas intresse och förmåga att interagera balanserat och professionellt.

 

Meriter

Pedagogik och beteendevetenskap

Certifierad mental tränare

Avslappningslärare

Kroppsterapeut

Föreläsare inom friskvård med fokus på
hälsoutveckling/rädslor/sömnproblem

 

Utbildning inom maskin och teknik

Yrkesbevis för mobilkran - tornkran - hjullastare godshantering - hjullastare anläggning - teleskoplastare - lastbilsmonterad kran upp till 18 t/m - lastbilsmonterad kran över 18 t/m - Maskininstruktör Truck A B C

Körkort för de flesta typer av fordon

Utbildad gymnasieingenjör/el 

Kontakta oss

Vi hjälper er att planera för rätt sorts maskiner på rätt plats för säkra och kostnadseffektiva lyft

Kul att höra av dig! Vi återkommer snarast möjligt.
Maskinentreprenörernas logotyp Svenska Mobilkranföreningens logotyp